Gambar : 5 Tempat Paling Seram di Dunia !

1. Prypiat
scary_places
Semak mana-mana senarai dan meminta mana-mana enjin carian, apabila ia datang ke tempat-tempat yang menakutkan di Bumi, Prypiat adalah kegemaran dalam jangka masa. Salah satu daripada bandar-bandar hantu yang paling terkenal di dunia, kejadian tragedi ini masih merupakan tempat yang tidak ramai berani untuk melawat atau tinggal masuk Selepas bencana Chernobyl, bandar Prypiat telah ditinggalkan. Walau bagaimanapun, sesetengah penduduk kira-kira 2000 orang cuba untuk membina semula beberapa bahagian itu dan membuat hidup di sana, tetapi sebagai suasana seram pergi, imej desolated rumah kosong, permainan kanak-kanak, sampah yang tidak bersih, kereta dan kedai-kedai, mereka semua kelihatan seperti masa berdiri masih di sini, dibekukan. Kekurangan mana-mana kehidupan mungkin apa yang merupakan elemen yang paling menakutkan di sini.

2. Aokigahara Forest
scary_places
Alam ini adalah murah hati dengan orang-orang, menawarkan mereka tompok hijau kecantikan terhingga dan kegembiraan. Tetapi ini tidak berlaku. Aokigahara Forest, yang terletak di kaki Gunung Fiji di Jepun adalah bukan sahaja salah satu yang paling gelap, penuh dengan tempat-tempat yang kesedihan di bumi, tetapi tempat yang terkenal X Files Ejen FBI akan mempunyai untuk menyiasat. Hutan ini adalah tempat di mana orang datang untuk membunuh diri dan lebih daripada 500 badan telah dikira sejak 50-an. Pada waktu malam, penduduk tempatan mengatakan bahawa mereka boleh mendengar hantu menangis kesakitan dan pihak berkuasa mempunyai masalah sebenar dengan orang-orang masih datang ke sana untuk membunuh diri. Isu paranormal adalah bahawa di tengah-tengah hutan, kompas tidak menunjukkan Utara lagi. Sains mempunyai jawapan tetapi masih, Aokigahara bukan sekadar berjalan kaki di taman, adalah kejadian seram.

3. Mutter Perubatan Muzium Sejarah
scary_places
Dibina pada tahun 1858 oleh doktor Thomas Dent Mutter, ini adalah tempat pendidikan. Saintis mahu menunjukkan pelajar beliau misteri dan anomali tubuh manusia boleh berkembang. Sekarang, tempat ini di Philadelphia, Pennsylvania adalah tidak lebih daripada menunjukkan aneh dan kedai kengerian. Tengkorak manusia, organ-organ manusia dipelihara, mutasi genetik bahagian menakutkan (anak dengan dua kepala, hanya untuk menyebut satu), bahagian-bahagian badan dan kecacatan manusia terkata, mereka semua dipaparkan di sini, bagi sesiapa yang mempunyai perut untuk ini.

4. Catacombes de Paris
scary_places
Catacombs Paris, menunjukkan seram lain, terletak di bawah bandar ini cantik, romantis, penuh dengan kehidupan, ia mengingatkan sejarah yang dahsyat, dicat dalam keganasan, penderaan dan kematian. Dinding dan lantai makam ini bawah tanah keganasan adalah diturap dengan tengkorak dan tulang. 187 kilometer dari kematian dan kerosakan, rangkaian yang ada di bahagian utama terpencil dari lawatan orang ramai, tanah perkuburan ini adalah dalam dan di luar dirinya simbol Paris, yang digambarkan dalam buku dan filem dan subjek untuk penyelidikan masih lagi.

5. The Winchester House
scary_places
Adakah nama bunyi biasa? Mungkin kerana rancangan TV Supernatural? Well, rumah ini terkenal kerana pemilik beliau, Sarah Winchester, seorang waris perempuan muda yang telah diancam oleh juruwang nasib bahawa dia akan dihantui oleh hantu untuk sepanjang hidupnya. Jadi Sarah berpindah dari Connecticut ke San Jose, California, di mana beliau mula membina kawasan ini besar yang masih dipanggil rumah, walaupun struktur adalah besar. Pembinaan ini berlangsung selama 38 tahun dan ia mengandungi tanda-tanda jelas paranoia Sarah dan kegilaan: dalam, anda boleh mencari tangga yang membawa kepada siling, pintu keluar dari dinding, cangkuk, candelier menyeramkan dan hampir setiap detail anda mencari biasa dalam mana-mana klasik baik dihantui filem rumah. Mereka mengatakan perkara-perkara pelik yang berlaku di dalam rumah itu dan walaupun tidak ada yang dibuktikan, idea poltergeist mengintai di sekitar bilik tidak adalah satu yang baru.
Share on :
Gambar : 5 Tempat Paling Seram di Dunia !
Gambar : 5 Tempat Paling Seram di Dunia !
Reviewed by mediav89
Published :
Rating : 4.5

No comments: